OM FÖRETAGET

Sanctband har specialiserat sig på produktion av motståndsträningsband och slangar för styrketräning, fitness och rehabilitering. Det som särskiljer Sanctbands produkter från konkurrenternas är den kompromisslösa kvalitén. Produkterna har en överlägsen styrka och hållbarhet och har en mycket låg halt av latexprotein som kraftigt reducerar risken för allergiska problem.

Generalagent i för Sanctband i Norden är Bodytech BKT AB, ett familjeföretag i Ystad. Bodytech arbetar även med utbildning och försäljning inom Kinesiology Taping.

NATURLIGT GRÖNA

Sanctbands produkter är naturligt gröna, gjorda av naturlatex från gummiträden som vi odlar på plats vid fabriken i Malaysia.

En naturlig och förnyelsebar råvara resulterar i produkter som är både natur- och användarvänliga.

Träd skapar syre

Studier har visat att världens gummiträd kan hjälpa till att ta bort 363.000 ton koldioxid årligen och ersätta den med 364.000 ton syre genom fotosyntesen.
Fotosyntesen förnyar jordens atmosfär och bidrar till att bekämpa utsläppen av växthusgaser och den globala uppvärmningen.

Förnyelsebar & hållbar resurs

Gummiträden växer i plantager på plats vid Sanctbands fabrik i Malaysia. Efter 30 år planteras nya plantor och det gamla trädet kan användas som virke.

Naturligt nedbrytbar

Naturgummi bryts ned helt naturligt utan någon försämring av miljön. Vid förbränning av naturgummi bildas inga skadliga gaser till skillnad från vid förbränning av syntetiskt gummi.

MINDRE PROTEIN, MINSKAD ALLERGIRISK

Studier har visat att en minskning av proteininnehållet i latex ger en betydligt lägre allergirisk.

Med modern teknik har vi kunnat minska halten av protein från 2000 mikrogram/gram till endast 50 mikrogram/gram eller mindre. Detta kombinerat med att våra produkter är puderfria bidrar till en kraftig minskning av risken för allergiska reaktioner.

5 FÖRDELAR MED SANCTBAND

1.

Mindre protein

Sanctband-teknologin som möjliggör en kraftig minskning av proteinet i vår latex bidrar till att minska risken för latexallergi.

2.

Puderfri

Sanctband har betydligt mindre puder än andra märken på marknaden. Puderfria band är bekvämare att använda och lämnar inga spår på händer eller kläder.

3.

Olika motstånd, bättre resultat

Varje produkt kan fås i olika motståndsgrader, från lätt motstånd till superhårt. Det gör det möjligt att träna varje muskelgrupp optimalt. Du kan också byta upp dig till tuffare band i takt med att du blir starkare.

4.

Säkrare, mera hållbar

Sanctband har klarat uthållighetstesterna (minst 10.000 förlängningar utan brott) enligt TUV GS Product Safety Mark certifiering. Detta visar att Sanctband håller en mycket hög kvalitet och säkerhet.

5.

Omtanke om miljön

Vi arbetar ständigt inom alla områden med att optimera vår verksamhet för att minska vårt ekologiska avtryck. Råvaror köps in lokalt från ansvarstagande producenter. Vi strävar efter att minska vår energianvändning och vårt avfall i tillverkningsprocessen. Vi renar och återvinner vårt avfallsmaterial. Detta tjänar både vi och miljön på.